Tillbaka i Sverige

Nu är vi tillbaka i Sverige och tre månaders bevakning i Paris och Aten är över. Det har varit väldigt spännande och roligt. Nu väntar några veckors ledighet, sedan börjar sommarvikariatet som programledare för Rapports morgonsändningar och som reporter i utrikesgruppen.

Angela Merkel och Francois Hollande träffades i Berlin igår. Klicka på bilden för att komma till artikeln i le Monde.

Ute i Europa fortsätter spänningen med vad som händer i Grekland och hur Francois Hollande kommer att agera i sin nya roll som president i Frankrike. I går mötte han Tysklands förbundskansler Angela Markel för första gången och hela Europa följde med spänning mötet för att se hur de både ledarna verkade komma överens. Enligt SVT:s Christian Catomeris blev det inget ”klick” mellan de två, men han påminde samtidigt om att inte heller Sarkozy och Merkel sägs ha gillat varandra särskilt mycket i början. Hur Hollande och Merkel kommer att samarbeta är hur som helst självklart viktigt även för resten av Europa. Under en gemensam presskonferens sa Angela Markel att både Frankrike och Tyskland känner ett gemensamt ansvar för Europa, att de vill stödja Grekland i den ekonomiska krisen och att de önskar att Grekland ska stanna i eurozonen. Både Hollande och Merkel talade även om tillväxt, istället för besparingar, vilket verkar vara det nya modeordet. Det blir spännande att se om de kommer att kunna samarbeta och vad ordet tillväxt kommer att innebära i praktiken.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s